onsdag 27 juni 2012

Det du inte såg av Patrik Sjöberg

Patriks Sjöbergs avslöjande om att han utsatts för sexuella övergrepp av höjdhoppstränaren Viljo Nousiainen slog ned som en bomb i friidrottsvärlden och ledde till ytterligare avslöjanden.

Patrik Sjöberg har nu, med hjälp av Markus Lutteman, skrivit en bok om sitt liv där han berättar om sitt förhållande till tränaren, tillika styvpappan Nousiainen, och om sin framgångsrika höjdhoppskarriär.

Han bjuder på många detaljerade avslöjanden om sin uppväxt, sin karriär och vad som egentligen försiggick bakom kulisserna i friidrottscirkusen, åtminstone under 80-talet. Läsaren får också veta vad som hände under inspelningen av Mästarnas mästare 2010 då Sjöberg var en av deltagarna.

Jag vet inte vad jag ska säga om denne Patrik Sjöberg ... Han är en person som man antingen älskar eller hatar tror jag. Det är lite Zlatan över honom; självsäker, ibland dryg, men smårolig ändå. Naturligtvis är det fruktansvärt att han varit utsatt för sexuella övergrepp som barn och han ska ha all credit för att han skriver om det i boken ärligt och rakt. Boken är klart läsvärd, eller förresten, lyssna på den! Jakob Eklund läser utmärkt.

Inga kommentarer: