måndag 8 november 2010

Tre tips!
Nu har jag läst tre böcker till som jag vill tipsa om.

Alfahannen av Katarina Wennstam
Hon har gjort det igen! Alla Wennstams böcker är så bra och upprörande att de stannar i minnet länge, länge. Lyssna gärna på dem för Angela Kovács läser jättebra.

Alfahannen handlar om kvinnokarlen Jack Rappe, snygg och berömd skådespelare. Alla kvinnor faller för honom och han tar vad han vill ha, vare sig kvinnorna är med på noterna eller inte.

Emma Wahl är inget undantag. Att som ung, ny skådespelare få spela in en film med Jack Rappe är stort och när han börjar uppvakta henne faller hon som en fura.

Samma natt som Jack Rappe får sin första Guldbagge hittas han i sitt brygghus med ett livshotande skärsår i magen. Jakten på förövaren tar sin början ...

Lobbyisten av Thomas Bodström
Före detta justitieminister Thomas Bodström fortsätter sin författarkarriär med tredje deckaren Lobbyisten, som utspelar sig i och kring Riksdagen, en miljö som kan betraktas som författarens hemmaarena. Det märks, för det känns realistiskt.

Tre veckor före Sveriges riksdagsval tas justitieutskottets ordförande Gerd Lundin som gisslan i Riksdagen. Detta blir startskottet för en rad våldsamma händelser där justitieminister Catarina Björk och polisen Susanne Dahlgren spelar avgörande roller.

Mitt i detta kaos ska valrörelsen flyta på och de två blocken står och väger i takt med händelsernas utveckling.

Boken kändes väldigt aktuell eftersom jag läste den kort efter senaste riksdagsvalet. Klart läsvärd tycker jag!

Läs även Bodströms tidigare deckare Rymmaren och Idealisten.

Filosofiska söndagsklubben av Alexander McCall Smith
Den oerhört produktive författaren Alexander McCall Smith är nog mest känd för sina böcker om Damernas detektivbyrå, som även är filmade.

Detta är första delen i en annan serie böcker av honom som handlar om Isabel Dalhousie, filosof och amatördetektiv.

Småputtrigt mysig, varken mer eller mindre.

Inga kommentarer: