söndag 13 februari 2011

Livets aviga och räta

Jaha, då har äntligen bloggen fått ett nytt utseende. Kul med variation.

Ska försöka skärpa mig och uppdatera bloggen lite oftare, men det är ju så mycket annat som går före så det är inte ofta jag tar mig tid till det.

Vad har jag läst sedan sist då..., jo jag är klar med tegelstenen Som ett eko av Diana Gabaldon och den var bra fast det var lite svårt att hänga med i handlingen eftersom det var länge sedan jag läste de tidigare delarna. Ett tips är alltså att läsa delarna efter varandra.

Jag har lyssnat på Thomas Bodströms Idealisten i bilen och jag gillar verkligen hans böcker! De andra delarna heter Rymmaren och Lobbyisten.

I bilstereon nu rullar Stephenie Meyers nya bok efter Twilight-succén; Genom dina ögon. "En science fiction-berättelse för dig som inte gillar science fiction" står det på baksidan, och jag har inte hunnit så långt i den än så jag vill inte uttala mig om ifall den är bra eller inte. Fattar inte så mycket än i alla fall ...

För några minuter sedan läste jag sista raderna i en bok som jag impulslånade på bibblan eftersom omslaget var så fint. Livets aviga och räta av Kate Jacobs. Den visade sig vara en riktigt mysig berättelse. Ett gäng kvinnor i olika åldrar samlas i en garnbutik i New York varje fredagskväll för att sticka och prata. Julia Roberts har tydligen försäkrat sig om filmrättigheterna till boken så en filmatisering är nog att vänta framöver. Läs den vettja!

Förra helgen hade vi 10-årsjubileum på bibblan och gästades då av politikern och författaren Jonas Sjöstedt. Han pratade om sina deckare i politisk miljö; Sammanflöden, Sahara och Spanska brev. Jag köpte Spanska brev (signerad!) och ska framöver läsa dem alla tre.

Men först väntar en bok som kommer att innebära många tårar, nämligen Varför gråter inte Emma? om de uppmärksammade Arbogamorden där två små barn blev mördade och mamman Emma Jangestig blev svårt knivskuren av en svartsjuk tysk kvinna.

Oj, det här blev ett långt inlägg, hoppas ni hängde med hela vägen!

Inga kommentarer: