torsdag 19 januari 2012

Våndan av att avsluta en bok ...

I går läste jag ut Änglamakerskan (helt ok, följer hennes vanliga stil) av Camilla Läckberg på bussen hem från jobbet. Tur jag hade den i mobilen som e-bok eftersom det var helmörkt i bussen, inga lampor fungerade.

Senare på kvällen lyssnade jag klart på Glada hälsningar från Missångerträsk (lite smårolig. Stockholmaremötersameochvadhänder?) av Martina Haag.

I morse på bussen till jobbet läste jag lite i Hotellet i hörnet av bitter och ljuv av Jamie Ford (som jag lånat endast på grund av det vackra omslaget), men efter några kapitel kände jag att jag inte riktigt orkar ta mig igenom den boken just nu. Den får ligga till sig lite.


Från att ha tre böcker i gång samtidigt insåg jag plötsligt att jag inte hade någon bok alls att läsa! O ve och fasa! Tur då att jag jobbar på ett bibliotek.

Väl framme på jobbet lät jag blicken vandra över bokhyllorna och på skylthyllan med biografier stod tre böcker i en prydlig rad; 20 år med grussprut i rallycirkusen av Tina Thörner, Inga bromsspår av Niklas Wikegård samt 3096 dagar av Natascha Kampusch. Vilken skulle jag välja??

Valet föll på den sistnämnda om Natascha Kampusch som i åtta år satt inspärrad i ett källarutrymme hos en dåre. Den ska jag påbörja i bussvärmen efter kvällspasset på bibblan. Ibland är det härligt att ha långt till jobbet, tänk vilken lästid det ger!

Inga kommentarer: