tisdag 20 mars 2012

Halva liv och influensa

Jag har precis tagit mig igenom en jobbig influensa tillsammans med övriga familjemedlemmar. Puh! Är så tacksam att det är över. Nu ska jag vara frisk resten av detta år åtminstone!

Det blev inte så mycket bokläsande under febereländet, men jag har i alla fall läst ut en bok som länge stått på min att läsa-lista; Halva liv av Mats Strandberg.

Jag har ett svagt minne av att jag fick detta boktips av en biblioteksbesökare och skrev upp det för framtida läsning. Sedan har säkert ett par år gått utan att jag kommit till skott att läsa boken. När jag fick tipset hade jag ingen aning om vem Mats Strandberg var (trodde att det var han i Sportspegeln ...), men sedan kom boken Cirkeln ut och blev stor succé och plötsligt pratade "alla" om Mats Strandberg. Cirkeln är för övrigt väldigt bra men har ingen likhet med Halva liv.

Halva liv handlar om en ung kvinna, Jessica, som är förkrossad efter att på ett mystiskt sätt ha blivit lämnad av sitt livs kärlek Jakob. Jakob skrev ett kort avskedsbrev och försvann sedan spårlöst. Jessica tycker sig se Jakob överallt.

I samma veva dör Jessicas farmor Viola och Jessica åker till Skåne för att närvara vid begravningen. Jessicas farfar Billy och farmors bror Viktor bor tillsammans kvar i huset. Viola har lämnat efter sig en handskriven bok till Jessica och den avslöjar stora familjehemligheter.

I Skåne möter Jessica Jakob igen, men han hävdar att han heter Erik Andersson och inte vet vad hon talar om. Är det verkligen inte Jakob? Håller Jessica på att bli galen?

Jag tyckte jättemycket om boken.

Inga kommentarer: