tisdag 16 oktober 2012

Rockstjärnan Gud glömde


Under min tonårstid på 80-talet var Europe mina stora idoler. Jag tapetserade rummet med bilder av gruppen i sina stora rufsiga frisyrer och spelade deras låtar på LP-skivor på högsta volym. Jag lyckades t o m se dem live.

Ända tills dags dato har jag i min enfald trott att de var ett gäng städade musiker som åkte jorden runt och skördade framgångar medan de uppförde sig exemplariskt under tiden... Detta trodde jag alltså tills jag läste Kee Marcellos självbiografi Rockstjärnan Gud glömde. Nu ångrar jag nästan att jag läste boken ...

Enligt Marcello him self så har Europe tydligen varit de värsta av de värsta hårddrocksgrupperna vad gäller sex, drugs and rock n´roll. Förmodligen har han rätt eftersom han själv var med ..., men läsningen har definitivt ändrat min syn på mina forna tonårsidoler. Suck, de var visst lika sviniga som de flesta andra i rockbranschen.

Boken då, ja, Kee Marcello bjuder definitivt på sig själv och är brutalt ärlig i sina beskrivningar. Här sparas inte på detaljer. Han skriver roligt, rakt och rörande och för oss som bor i Umeå, Kees hemstad, är igenkänningsfaktorn stor när han beskriver olika ställen i stan.

Inga kommentarer: