onsdag 25 april 2012

Två böcker du inte behöver läsa.

Ibland tar jag hem filmer och ljudböcker från jobbet för att testa om de fungerar. Någon som lånat dem tidigare kan ha sagt att skivan inte fungerar eller dylikt.

Så var fallet med Mp3-boken Mirakel av Danielle Steel. Den testade jag i bilen och det bara blev så att jag lyssnade på hela.

Jag ska inte säga att det var den sämsta bok jag läst, men inte lämnar den direkt ett minnesvärt spår efter sig. Men är du ute efter en lättsmält, superklyschig, väldigt amerikansk berättelse så är Mirakel kanske något för dig. Den innehåller stormar, starka karlar som tar hand om svaga kvinnor, kärlek och sorg.

En annan bok som jag däremot såg fram emot att läsa var Där ingen vind blåser av Annika Sjögren. Jag läste nyss hennes bok Ur havet stiger vågorna och gillade den, därför tänkte jag läsa fler böcker av Annika Sjögren.

Där ingen vind blåser blev dock en besvikelse. Jag vet inte om jag bara inte var på rätt humör, det kan ju vara så med böcker ibland att man måste läsa dem vid rätt tillfälle, men jag kom liksom aldrig in i berättelsen utan måste erkänna att jag gav upp efter knappt halva boken.

Kanske ger jag den en ny chans vid ett senare tillfälle.

Nu ska jag sluka Åsa Larssons senaste: Till offer åt Molok.

Inga kommentarer: