söndag 6 september 2009

"Never judge a book by its cover"

Har du också valt en bok uteslutande för omslagets skull? Det hände mej denna gång. Jag städade hyllan på biblioteket och hittade boken Isbarnet av Elizabeth McGregor. Bilden på omslaget är helt underbart vacker, titta bara!

Likaså kan det hända att jag ratar en bok eftersom omslagsbilden är tråkig eller intetsägande. Det ska man aldrig göra! "Never judge a book by its cover", eller hur!

En bok med tråkigt omslag kan vara fantastisk och en bok med fantastiskt omslag kan vara tråkig, men när det gäller Isbarnet så var faktiskt innehållet också bra.

Boken handlar om journalisten Jo Harper som får i uppdrag att skriva om marinekologen Doug Marshalls försvinnande. Doug Marshall befinner sig i Arktis för att följa spåren efter Franklinexpeditionen, där två skepp försvann spårlöst år 1847. Nu är även Doug Marshall försvunnen.

Handlingen växlar parallellt mellan nutid, då Jo Harper till sist möter Doug Marshall och inleder ett kärleksförhållande med honom, och dåtid, då vi får följa Franklinexpeditionens tragedier.

Spännande, sorgligt och underhållande. Vem tror ni isbarnet är?

Inga kommentarer: