lördag 12 september 2009

Drottningoffret

Hanne-Vibeke Holst är en dansk författare som jag gillar! Du kanske har sett TV-serierna Kronprinsessan och Kungamordet? De baseras på hennes romaner med samma namn, men filmatiseringarna är "försvenskade" och utspelar sig i sverige med svenska skådespelare. Se mina tidigere tips om dessa böcker.

I böckerna är däremot handlingen förlagd till Danmark och till den danska politikvärlden.

Del tre i den löst sammanhållna serien heter Drottningoffret och den tegelstenen till bok har jag just avslutat. Jag började med att lyssna på den men blev tvungen att lämna tillbaka den på bibblan på grund av kö innan jag hann lyssna klart. Avslutade med att läsa den själv.

Alla tre böckerna är otroligt bra. Som sagt handlar de om intriger inom politikvärlden och samma personer återkommer i alla böcker. I den tredje boken får vi följa socialdemokraternas ordförande Elizaberth Meyer då hon kämpar för att vinna det kommande valet och knipa stadsministerposten.

Något hon inte berättat varken för sina medarbetare eller för sin man, är att hon lider av begynnande altzheimer och sjukdomen börjar ställa till problem för henne i form av tillfälliga minnesluckor bland annat. Elizabeth Meyer planerar att Charlotte Damgaard, kronprinsessan, ska ta över efter henne, något som Charlotte själv inte vet något om.

Dessutom misshandlas en ung invandrarpojke under en nazistdemonstration och under utredningen av detta brott kommer det fram att något stort är på gång som i allra högsta grad hotar Danmarks kvinnliga toppolitiker.

Mycket välskrivet och spännande. Jag kan rekommendera inläsningen av Angela Kovac´. Hon läser såå bra! Läs alla tre böckerna i serien och se filmerna!

2 kommentarer:

Katarina sa...

hej
tack för dina fina tips, du är så duktig på att göra recentioner. Hur känns det efter gtbrgs resan?
Trevligt?
kram
Katarina

No Name sa...

Hej! Jo, det känns bra efter resan. Man är trött i flera dagar efteråt! Återkommer med en liten Bokmässerapport här på bloggen.